Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Geçici işçi alımı yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçici kadro statüsündeki çalışanların takıma geçiş işlemlerinin başlatıldığını açıklayarak, “Geçici statüde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin de kadrolu kadroya geçiş, iş ve işlemlerine başladık. , Bakanlığımız bünyesinde işçi statüsünde çalışıyor.”

AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta 1’inci olağan milletvekili adayı olarak gösterdiği Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya geldi. Kütahya Valiliğini ziyaret eden Kiriçci, Vali Ali Çelik’ten tarım ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Kütahya İl Teşkilatının açtığı seçim standına giden Bakan Kirişci, bayanlarla sohbet ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Arıcılara 5 bin 358 ton yem şekeri dağıtılacak’

Zafer Kalkınma Ajansı’nda tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kirişci, depremzedeler için yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve “Köy evlerimizde anahtar teslim teslime başladık. Bu kapsamda ilk teslimleri gerçekleştirdik. seçim bölgemiz olan Kahramanmaraş’ın Özbek İlçesi’nde 3 vatandaşımıza sınıf köy konutları.Bu vesileyle tüm depremzedelerimize neler yapabileceğimizi ve nasıl yapabileceğimizi gösterdik.İnşallah diğer kardeşlerimizin yerine geçeceğiz. Geçtikten sonra mevcut hizmetlerini daha da artıracaklar.Bu kardeşlerimizin ülkemize milletimize hayırlı hizmetler yapmasını nasip etsin.Ödüllendirme noktasında da adet olduğu üzere Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 12 ilde 10 bin 328 arıcı kardeşimize bugün itibariyle 1 milyon 339 bin 613 arı kovanı için 5 bin 358 ton yemlik şeker dağıtmaya başladık. Allah onların da üretimini bereketli kılsın” dedi.

‘ORMANDAN GELEN GELİRİN YÜZDE 10’UNU ORMAN KÖYLÜSÜNE VERECEĞİZ’

Orman köylülerine verilecek takviyelerle ilgili açıklamalarda bulunan Kirişci, “Ormandan elde edeceğimiz gelirin yüzde 10’unu ormanı koruyan ve gözeten orman köylüsüne neredeyse bedelsiz olarak vereceğiz. köylülerimize.Yine orman köylülerimizin ısınma ihtiyaçları var ya da bina yapmak için kereste ihtiyaçları var.Bu ihtiyaçların karşılanması da değerli.Burada maliyetin sadece yüzde 30’unu yani yüzde 70’ini orman köylülerimize vereceğiz. Üçüncüsü, orman köylülerimizin sosyal güvenceleri varsa, sosyal güvenceleri varsa teşvik amacıyla bize ulaştırdıkları ürünler için yüzde 5 ek ücret ödeyeceğiz.Böylece kırsalda sosyal güvenliği yaygınlaştırırken, ayrıca ödediği primin çok ötesinde bir gelir sağlıyor.Ormanlarımızda kooperatiflerimiz var.20 daha düşük fiyata hak kazanacak.Kütahya’da inşallah orman yangınlarında hayatını kaybeden kimse olmasın, varsa da cümlesine Rabbimin rahmetiyle muamele eyle. Onlar bizim şehitlerimizdir. Ama şehitlikle ilgili hakları onlara veremedik. 133’ü kendi vatandaşımız olmak üzere 105’i vatandaşımız olan bu kardeşlerimize, mevzuat çerçevesinde diğer şehitlere tanınan haklar bu şehitlerin yakınlarına da verilecektir.”

Tarım dairesi temsilcilerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Kirişci, Kütahya Belediyesi’ni ziyaret etti. Alim Işık tarafından karşılanan İl Başkanı Prof. Dr. Kirişci, gerçekleştirdiği kısa görüşmenin ardından muhtarlar ve AK Parti teşkilatı üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

atakumajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu