Ekonomi

Muğla’da “Tarımsal Güç Birliği” projesi hayata geçirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak maksatlar için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da faaliyet gösteren ziraî maksatlı kooperatifleri Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ismi altında bir ortaya getirerek tek bir çatı altında birleşmelerine öncülük etti. Oluşturulan bu güç birliğine bağlı faaliyet gösteren ziraî kalkınma, ziraî üretim ve pazarlama, bayan teşebbüsü üretim ve işletme kooperatifleri üzere ziraî faaliyet gösteren kooperatifler iştirak sağlayabilecek; oluşturulan bu tertip ile de eserlerini daha uygun fiyata daha geniş kitlelere ulaştırabilecek ve karlarını arttırmış olacaklar.

Kuruluş süreçleri tamamlanarak faaliyete başlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortakları, Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Öztürk; “Büyükşehir öncülüğünde tüm Muğla’yı kapsayan bir güç birliğiyiz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güç Birliği İşletme Kooperatifi’nin Başkanı Fatih Öztürk, ziyarette bürokratik tüm işlemleri tamamladıklarını, Büyükşehir’in de desteği ile Güç Birliği’ni kurduklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi. Fatih Öztürk; “Kurucu kooperatif arkadaşlarımızla birlikte çok heyecanlıyız. Ortamıza yeni arkadaşlar da katılacak. Artık mal alır, fatura kesebilir durumdayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Muğla’nın tamamını kapsayacak bu kurumsal yapı sayesinde üretici kazanırken tüketici de kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşacak. Muğla’nın tümünü temsil eden hoş ve güçlü bir takım oluşturduk. Büyükşehir Belediye’miz sayesinde uyumlu formda çalışıp birlikte üreteceğiz” dedi. – MUĞLA

Şişli Escort

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu