Ekonomi

TransAlta hisseleri ilk çeyrekteki kazanç artışıyla %2 yükseldi

CALGARY, Alberta – TransAlta Corporation (NYSE:TAC) ilk çeyrek kazançlarında kayda değer bir artış bildirdi ve şirketin analist beklentilerini aşmasıyla hisseler %2,2 yükseldi.

Enerji sağlayıcısı, 0,14 Cdn$’lık konsensüs tahmininin önemli ölçüde üzerinde 0,72 Cdn$’lık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Ancak, gelir tahminlerin altında kalarak 985,83 milyon Cdn $ beklentisine karşılık 947 milyon Cdn $ olarak gerçekleşti.

Gelirdeki düşüşe rağmen, yeni tesislerden elde edilen %23’lük üretim artışı ve Kent Hills rüzgar tesislerinin yeniden hizmete girmesi güçlü operasyonel performansa katkıda bulundu. Şirketin çeşitlendirilmiş portföyü ve riskten korunma stratejileri, bir önceki yıl MWh başına 142 $ olan Alberta spot elektrik fiyatlarının, daha ılıman hava koşulları ve yeni rüzgar ve güneş enerjisi projelerinden gelen arzın artması nedeniyle MWh başına 99 $’a düşmesini yönetmede etkili oldu.

TransAlta Başkanı ve CEO’su John Kousinioris, 2024 hedeflerine ulaşma konusundaki güvenini dile getirerek, bu çeyrekteki başarıyı varlık optimizasyonu ve riskten korunma stratejilerine bağladı. Kousinioris, “İşletme portföyümüzün gelişen pazarlarını yönetirken iyi performans göstermeye devam ediyoruz ve bu da çeşitlendirilmiş filomuzun avantajını ortaya koyuyor” dedi. Kousinioris ayrıca, 2024 yılı için 150 milyon dolarlık hedefin %35’ini temsil eden 53 milyon doların bu çabaya yönlendirildiği hisse geri alımı da dahil olmak üzere şirketin sermaye tahsis stratejisinin altını çizdi.

TransAlta ileriye dönük olarak tüm yıl için 1.150 milyon ila 1.300 milyon dolar arasında düzeltilmiş FAVÖK ve 450 milyon ila 600 milyon dolar aralığında serbest nakit akışı (FCF) öngördü. FCF tahmin aralığının orta noktası olan 525 milyon dolar, analist konsensüsünün üzerinde olup şirketin performansı için olumlu bir görünüme işaret etmektedir.

Şirketin ilk çeyrek sonuçları ve iyimser beklentileri, değişen piyasa ortamındaki dayanıklılığını ve stratejik sermaye tahsisi ve Alberta dışındaki istikrarlı pazarlarda büyümeye odaklanma yoluyla hissedarlara değer sunma becerisini yansıtmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberreyhanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
yakacık evden eve nakliyat
kartal eşya depolama
Başa dön tuşu