Ekonomi

Malatya’da yerinde dönüşüm desteği zemin + 7 kata çıkarıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yerinde dönüşümde hibe ve kredi desteğinin +7’ye kadar artırılması kararını değerlendirdi katlar.

Saha içi dönüşüm donatısının zemin + 7 kata çıkarılmasının Malatya’nın daha hızlı toparlanması için önemli bir adım olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, ” Taleplerimize olumlu yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ederek, “Şehrimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kararın Malatya’nın daha hızlı toparlanmasına önemli katkı sağlayacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Katıldığımız her toplantıda bu konuyu gündeme getirdik. Yerinde dönüşüm hibesi ve kredi takviyesinin mevcut maliyetler karşısında yetersiz kalacağını belirtti. Destekler zemin + 4’ten zemin + 6 kata kadar olacak.” Kaldırılmasını talep ettik. Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile yaptığımız görüşmede talep belgemizde talebimizi hem sözlü hem de yazılı olarak iletmiştik. Çok şükür şehrimiz için değerli olan talebimiz çözüme kavuştu. Girişimlerimiz sonucunda sitenin +7 kata dönüşümüne hibe ve takviyeler de dahil edildi. “Bu sayede şehrimiz için belirlenen taban sınırı olan zemin kat + 6 kata kadar destek yapılabilecektir. Talebimizin olumlu karşılanmasından depremzede üyelerimiz ve vatandaşlarımız adına memnuniyet duyuyoruz. Sayın Bakanımıza bu konudaki duyarlılığı ve desteği için teşekkür ediyorum” dedi. -MALATYA

kayapinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu