Teknoloji

Casper’dan 2024’e damga vuracak 5 teknoloji trendi

Her gün yeni teknolojiler ekleniyor. Hem günlük hayatta hem de kurumsal dünyada hayatımızı derinden etkileyen bu teknolojiler kuralları yıkıyor. Türkiye’nin teknoloji markası Casper, 2024 ve sonrasında teknoloji dünyasını önemli ölçüde etkileyecek 5 trendi sıraladı.

Yapay zeka teknolojisinin ilerlemesinden yüksek hızlı internet kullanımına, çevre dostu teknolojilerden kuantum bilgisayarların geliştirilmesine kadar pek çok gelişme, kullanıcıların teknoloji kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor. Türkiye’nin teknoloji markası Casper, güçlü donanımın şık tasarımlarla buluştuğu Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA alt markalarıyla 2024’te tüketicilerin teknoloji tercihlerinde yerini alıyor. Casper, 2024 ve sonrasında teknoloji dünyasını bekleyen 5 trendi paylaştı.

1. Üretken yapay zeka benzeri görülmemiş çalışmalara imza atacak. Araştırmalar, yapay zekanın 2025 yılına kadar tüm verilerin yüzde 10’unu oluşturacağını öngörüyor ve 2024 yılında bu alanda büyük bir büyüme bekleniyor. Birçok departman ve işletme, daha verimli çalışmak ve daha verimli çalışmak için yapay zeka uygulamalarını iş süreçlerine nasıl dahil edebilecekleri üzerinde çalışıyor. daha optimize edilmiştir. Microsoft’un yeni yapay zeka (AI) platformu Windows Copilot, dünyanın dört bir yanından gelen bilgileri dengeli bir şekilde bir araya getirerek akıcı, samimi ve güçlü argümanlarla desteklenebilen bir çıktıya dönüştürebiliyor. Casper, Microsoft ile yaptığı iş birliği kapsamında Windows 11 yüklü tüm bilgisayarlarda Windows Copilot uygulamasını kullanıcılarına sunuyor.

2. Yeni ekran teknolojileri bilinen tüm kuralları yıkacak. Amerika’da 1967 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve tüketici elektroniğindeki son teknolojik yeniliklerin yer aldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), bu yıl da büyük ilgi gördü. Geleceğe yön veren çalışmaların tanıtıldığı fuarda, ekran kullanımını kolaylaştıran heyecan verici teknolojiler yer aldı. Fuarda görüntü kalitesini artıran ve dekorasyonda da kullanılabilen şeffaf televizyonlar, göz sağlığını olumsuz etkileyen mavi ışığı %61’e kadar filtreleyebilen ekran teknolojileri, taşınabilir ve katlanabilir monitörler öne çıktı. İzleme keyfini zirveye taşıyacak yeni ekran teknolojileri, fütüristik bir tasarımın yanı sıra sürükleyici bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

3.  Güçlü performansa ve şık tasarıma sahip bilgisayarlar tercih edilecektir. Günlük kullanım,   Uzaktan çalışma, çevrimiçi eğitim veya oyun oynamak için bilgisayarlara olan ihtiyaç artıyor. Bu gereksinimin 2024 ve sonrasında daha yüksek bir performansa dönüşmesi bekleniyor. Özellikle bir oyun bilgisayarının sağladığı performans kriterleri ve ağır grafik özellikleri, donanım gerektiren iş alanlarında profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Kullanıcıların hem iş hem de eğlence amaçlı donanıma sahip masaüstü bilgisayarlara veya mobilite konforuna sahip güçlü dizüstü bilgisayarlara olan ilgisi artacak. Gelecek yıllarda tüketici tercihlerini güçlü performansa sahip bilgisayarlar belirleyecek olsa da kullanıcılar, cihazlarında şık bir tasarım da talep edecek.

4. Çevre dostu teknolojilerin pazar payı artacak.  Ülkeler ve şirketler net sıfır emisyon taahhütlerini yerine getirmek için çalışmaya devam ederken, çevre dostu teknolojiler 2024 yılında da ilgi odağı olmaya devam edecek. Bireysel insanlar da çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve karbon emisyon oranlarını azaltmak için teknolojiden daha fazla yararlanacak. Fosil yakıt tüketimini azaltmak amacıyla üretilen elektrikli otomobil, bisiklet, scooter ve toplu taşıma araçlarında teknolojik gelişmeler devam edecek ve pazar payları artacaktır. Teknoloji dünyası, altyapı ve hizmetlerin güç tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltmaya öncelik verdiği yeşil bulut bilişimi ve sürdürülebilir uygulamaları giderek daha fazla benimseyecek.

5. Kuantum bilgisayarlar yeni evrenlerin keşfinde önemli rol oynayacak . Kuantum bilgisayarlar, bilgiyi depolamak ve hesaplamaları gerçekleştirmek için kuantum fiziğinin özelliklerini kullanan makinelerdir. Bilim insanları ve mühendisler, klasik klasik bilgisayarlarla çözülmesi mümkün olmayan bazı problemleri, kuantum bilgisayarlarla çözmenin daha kolay olacağını öngörüyor. Gücün ve malzemelerin atom ve atom altı düzeylerdeki davranışını açıklayabilen kuantum bilgisayarlar, kuantum sistemlerinin öğrenilmesine, modellenmesine ve şekillendirilmesine yardımcı olacak. Bu yetenek, fizik anlayışını geliştirecek ve bilgisayar çipleri, iletişim cihazları, güç teknolojileri, bilimsel araçlar, sensörler, saatler ve cihazlar gibi kuantum mekaniğinin rol oynadığı tüm cihazların tasarımını etkileyecektir.


 

Casper’a dair:

Teknoloji alanında Türkiye’nin dünyadaki en değerli temsilcilerinden biri ve Türkiye’de dijital dönüşüme yön veren lider markalardan biri olan Casper, 1991 yılında faaliyetlerine başladı. Avrupa’nın ve dünyanın en büyük bilgisayar üretim tesislerinden birine sahip olan Casper, Middle East, 34.500 metrekare kapalı alanda, başta bilgisayar ve telefon olmak üzere tüm ürünlerinin tasarım ve Ar-Ge süreçlerini kendi mühendisleriyle yürütmektedir. Üretim tesisi yıllık en az 1 milyon bilgisayar ve 500.000 telefon üretim kapasitesine sahiptir. Uluslararası alanda beğeni toplayan tasarım, malzeme ve renk seçimini tasarım grubuyla gerçekleştiren Casper, tüketiciye özel ürünler üretebilme yeteneğine sahip Türkiye’deki tek bilgisayar üreticisi olarak kullanıcılara yüzlerce farklı konfigürasyon olanağı sunuyor.

Küresel kalite ve teknolojik ürünlerini geniş hizmet ağı ve yerli üretim avantajlarıyla birleştiren Casper; VIA, Nirvana ve Excalibur markalarıyla akıllı telefonlardan tabletlere, dizüstü bilgisayarlardan küçük PC’lere kadar uzanan yerli üretim geniş ürün yelpazesiyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Türkiye’nin teknoloji bazlı tek ödülü Tech Brands Türkiye’yi üst üste 4 kez kazanan Casper, kamu komitesi tarafından belirlenen Türkiye’nin entegre pazarlama ödülü The ONE Awards’da teknoloji üreticisi kategorisinde yılın en prestijli markası ödülünü de kazandı. .

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu